Werken en leren combineren

Een zorgopleiding volgen terwijl je werkt

Ben jij erachter dat jij een zorghart hebt en wil je het roer omgooien? Binnen WelThuis hebben we verschillende mogelijkheden om als zorgprofessional te werken terwijl je een zorgopleiding volgt. Onze WelThuis Academie leidt jou in 3 jaar tijd op tot verzorgende IG niveau 3. Zodra je met de opleiding begint ga je aan het werk bij een van onze woonzorgcentra. Door het werken en leren met elkaar te combineren kan je jouw zorgzame en warme persoonlijkheid meteen inzetten. En daar zijn onze collega’s, ouderen en chronisch zieken enorm blij mee en dankbaar voor.

Opleiding verzorgende IG niveau 3


De opleiding tot verzorgende IG niveau 3 duurt 3 jaar en de verkorte opleiding 1,5 jaar. Zin hebben om in de zorg aan de slag te gaan is het belangrijkst. Of je nu kapper bent geweest of politieagent, wel of geen werkervaring in de zorg hebt of er een tijdje tussenuit bent geweest: iedereen is welkom.

We helpen jou tijdens de opleiding op verschillende manieren. Je werkt minimaal 28 uur, waarvan 24 uur op locatie. De overige 4 uur krijg je van WelThuis zodat je die aan je opleiding kan besteden. Samen met jou bespreken we hoeveel uur je naast je studie kan werken. Wij proberen rekening te houden met jouw privé omstandigheden, zodat werk en studeren goed te combineren is. Het leren doe je zelf en je past je kennis meteen toe in de praktijk. Vragen mag je altijd aan collega’s stellen en daarnaast heb je een opleidingscoach en een werkbegeleider met wie je regelmatig contact hebt. Aan het eind van de opleiding kan jij zelfstandig:

  • bewoners verzorgen en begeleiden;

  • zorgplannen opstellen en aanpassen;

  • omgaan met vragen en wensen van de mensen voor wie jij zorgt;

  • verpleegtechnische handelingen uitvoeren;

  • advies en uitleg geven.

Onze andere opleidingen


Naast deze opleidingen zijn er nog meer mogelijkheden. Zo kan je ook een mbo- of hbo-opleiding tot verpleegkundige volgen. Ben je zó enthousiast geworden dat je gelijk wilt solliciteren? Ga dan naar onze vacaturepagina voor meer informatie.

Wil je eerst ervaren hoe het is om in de zorg te werken en op een later moment de opleiding gaan volgen? Dat kan ook. Dan kun je starten als welzijnsmedewerker of assistent verzorgende. Voor meer informatie hierover bekijk de vacatures. 

                    Meteen naar de vacatures