Verzorgende 3 IG/MZ Vacatures

Zorgachtergrond

Bekijk 25 vacatures

Jij haalt écht voldoening en energie uit het verzorgen van je oudere medemens. Als verzorgende IG bij WelThuis staan onze bewoners bij jou centraal. Je weet precies hoe het met hen gaat en biedt zorg op maat. Elke dag heb je de kans om belangrijk te zijn. Op de meest kwetsbare momenten van het leven. Mooier dan dat wordt het niet.  

Het leven maken we samen mooier.
Werken bij WelThuis is écht dankbaar werk. Samen met jouw collega’s vorm je een hecht team. Jullie geven invulling aan het leefplezier van de bewoners, in de meest kwetsbare fase van hun leven. Daarom willen wij niet dat zij zich aanpassen aan onze werkwijze. Wij stemmen onze zorg écht af op de persoon zelf. Het is en blijft mensenwerk. En daar geven wij samen met jou graag een persoonlijke draai aan. Ons doel is prettig wonen en waardig oud worden. Wat níét kan, vinden wij niet interessant. Wij gaan altijd voor wat wél kan. 

Dat geldt voor onze bewoners en ook voor jou als collega. 

Er zijn veel mogelijkheden bij WelThuis op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daarnaast maken wij van elke dag een feestje!  Dat doen wij bij al onze woonzorglocaties. Als verzorgende IG kom je in een warm team van zorgprofessionals te werken bij een van onze woonzorglocaties. Wat je functie ook is, iedereen wisselt informatie met elkaar uit. Dus welke vragen je ook hebt, je kan altijd bij een van je collega’s terecht. Ook bij je locatiemanager. Mooie en emotionele momenten wisselen elkaar af. En juist dat maakt jullie team enorm hecht.

Wat doet een verzorgende IG bij Welthuis?

Als verzorgende IG, ofwel verzorgende individuele gezondheidszorg, ben jij de professional die verantwoordelijk is voor de verzorging van mensen met een specifieke zorgvraag. Dit kan variëren van basiszorg taken zoals wassen en aankleden tot meer gespecialiseerde zorg zoals wondverzorging en medicatiebeheer. Bij Welthuis is de rol van een verzorgende IG cruciaal om de kwaliteit van leven van ouderen te waarborgen en te verbeteren. Daarnaast zijn alle verzorgende IG’s EVV (Eerste Verantwoordelijk Verzorgende), dit betekent dat jij eerste aanspreekpunt bent voor een aantal cliënten (en de familie) op je afdeling.

Welke opleiding heb je nodig voor verzorgende IG?

Om als verzorgende IG aan de slag te gaan, is een mbo-opleiding verzorgende IG niveau 3 vereist. Deze opleiding duurt gemiddeld drie jaar en combineert theorie met praktijkstages. De gecombineerde opleiding IG/MZ niveau 3 is ook prima. In deze opleiding ben je opgeleid in zowel maatschappelijke zorg, als verzorgende taken.

Wat verdien je als verzorgende IG/MZ?

Het salaris van een verzorgende IG kan variëren afhankelijk van ervaring en locatie. Gemiddeld ligt het salaris voor een verzorgende IG tussen de €2.600 en €3.400 bruto per maand. Bij WelThuis hebben we uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en vinden we waardering belangrijk.  

Wat zijn belangrijke vaardigheden van een verzorgende IG?

Als verzorgende IG is het essentieel om empathisch en geduldig te zijn. Je werkt met mensen die vaak kwetsbaar en afhankelijk zijn van jouw zorg. Goede communicatieve vaardigheden zijn ook cruciaal, zowel voor de interactie met cliënten als voor de samenwerking met collega's, familieleden en andere zorgprofessionals. Daarnaast moet je in staat zijn om zowel zelfstandig als in teamverband te werken en snel te kunnen schakelen in onverwachte situaties.

Naast de basiszorg vaardigheden zijn er enkele specifieke vaardigheden die een verzorgende IG moet bezitten:

Klinische vaardigheden: Kennis van medische terminologie, het kunnen uitvoeren van eenvoudige medische procedures en het begrijpen van medicatie en doseringen.

Observatievermogen: Het vermogen om veranderingen in de gezondheidstoestand van een cliënt op te merken en hierop te reageren.

Probleemoplossend denken: In staat zijn om snel en effectief te reageren op onverwachte situaties of noodgevallen.

Interpersoonlijke vaardigheden: Goed kunnen luisteren en effectief kunnen communiceren met cliënten, hun families en andere zorgprofessionals.

Organisatorische vaardigheden: Efficiënt kunnen plannen en organiseren van dagelijkse taken en verantwoordelijkheden.

Uiteraard weten wij bij WelThuis dat niemand perfect is en dat je jezelf op meerdere vlakken kunt ontwikkelen. Wij kijken daarom het liefst naar wat er wel kan en gaan niet uit van wat iemand niet kan.

Onze kernwaarden

Persoonsgericht Wij geloven in de kracht van persoonsgerichte zorg. Dat maken we mogelijk met oprechte interesse in en respect voor ieders voorkeuren en verschillen. Het levensverhaal van de bewoner vormt de basis voor de dagelijkse zorg en de activiteiten, van benadering tot voeding en dagindeling. Wat onze bewoners en hun naasten belangrijk vinden, is ons startpunt.

Betrokken Als betrokken professionals leren we graag de mens achter de bewoner kennen. Want alleen zo komen we erachter wat nodig. We maken duidelijk wat we, binnen onze mogelijkheden, kunnen betekenen. We denken actief mee over het beleid voor zorg en welzijn. Met hart en ziel zetten we ons in om al onze bewoners een warm thuis te bieden.

Deskundig Als deskundige professionals blijven we onszelf ontwikkelen en leren we met en van elkaar. Dat doen we in multidisciplinaire teams, met specialisten van binnen en buiten de organisatie. Daarbij staan we open voor innovatie en veranderingen die de zorgverlening verbeteren. We durven te beslissen, na onderzoek en overleg. We zijn het vertrouwen van onze bewoners en hun naasten waard.

Samen Door uitdagingen als meer vraag naar algemene én specialistische zorg en de voortdurende zoektocht naar zorgprofessionals, is goede samenwerking cruciaal. Daarom zetten we ons in voor een slimme manier van werken en vergroten we de betrokkenheid van het netwerk, van de samenwerkingspartners tot het netwerk van de bewoner. Want samen kan het wél!

Word verzorgende IG/MZ en maak echt een verschil!

Bij WelThuis zijn we altijd op zoek naar gepassioneerde verzorgende IG-professionals die zich willen inzetten voor de zorg en het welzijn van onze cliënten. Als je geïnteresseerd bent in een carrière bij WelThuis en voldoet aan de bovenstaande criteria, nodigen we je uit om onze huidige vacatures te bekijken en deel uit te maken van ons toegewijde team.

 

Lees meer

Heb je jouw droomvacature niet gevonden?

Maak dan een JobAlert aan en wij mailen je zodra die perfecte vacature open komt te staan.
Je kunt ons ook een open sollicitatie sturen, dan kijken we samen naar een functie die het beste bij jou past.

 Jobalert aanmaken