24 mei 2023

In de woonzorgcentra van WelThuis hoeven bewoners zich niet aan te passen aan een bepaalde werkwijze. Integendeel: de zorg en dienstverlening wordt juist afgestemd op hun wensen en behoeftes. Een enthousiast team van medewerkers, stagiaires en vrijwilligers staat dagelijks klaar voor de zorg en welzijn van de bewoners. Professioneel en persoonsgericht. Bij WelThuis zeggen we: het kan wél.

Rachell Reader werkt sinds 2010 bij WelThuis Borchleen in Schoonhoven. De goedlachse moeder van vier kinderen is ondanks haar drukke privéleven altijd bezig met haar persoonlijke ontwikkeling. Ze vertelt: “In 8 jaar tijd ben ik doorgegroeid van Helpende niveau 2 naar Verzorgende niveau 3. Zij werkt als verpleegkundige niveau 4 en coacht het team.” Uitgeleerd is Rachell nog niet: “Ik wil graag een opleiding volgen om me verder te kunnen verdiepen in moeilijk hanteerbaar gedrag bij ouderen met een vorm van dementie. Iets waar we wel mee te maken hebben in de ouderenzorg.”

GEEN DAG IN de ouderenzorg is hetzelfde. Rachell: “Elke bewoner heeft een eigen zorgvraag en wensen. Als verpleegkundige vorm je de spil in de keten van zorg voor bewoners. Het ene moment ben je bezig met het uitdelen of toedienen van medicatie, het andere ogenblik begeleid je stagiaires of leerlingen.”

“In de ouderenzorg kun je echt het verschil maken voor de bewoners én hun naasten”

RACHELL VINDT HET werk in ouderenzorg mooi: “Je kunt echt het verschil maken voor de bewoners én hun naasten. Voordat iemand bij ons komt wonen, is er vaak een (emotioneel) proces aan vooraf gegaan. Het geeft voldoening om deze mensen bij te kunnen staan tijdens deze laatste periode.”

WELTHUIS BIEDT OOK de mogelijkheid om te werken én leren. In WelThuis Academie worden leerlingen in drie jaar tijd opgeleid tot verzorgende IG en krijgen alle ruimte om zich te verdiepen in specifieke kennisgebieden en vaardigheden binnen de ouderenzorg. 

WIL JIJ OOK onderdeel worden van WelThuis of heb je interesse in de WelThuis Academie? Wij bespreken graag de mogelijkheden met je door. Stuur e-mail naar werkenbij@welthuis.nl en wij nemen meteen contact met je op. 

Heb je jouw droomvacature niet gevonden?

Maak dan een JobAlert aan en wij mailen je zodra die perfecte vacature open komt te staan.
Je kunt ons ook een open sollicitatie sturen, dan kijken we samen naar een functie die het beste bij jou past.

 Jobalert aanmaken