Buiten de bewoners om vind ik de verschillen in leeftijden van de collega’s het allerleukste. Dat maakt het verpleeghuis een soort minidorp, want elke generatie is vertegenwoordigd.

Cora Visser

Verzorgende 3IG, woonzorglocatie Wilgenhoven

Buiten de bewoners om vind ik de verschillen in leeftijden van de collega’s het allerleukste. Dat maakt het verpleeghuis een soort minidorp, want elke generatie is vertegenwoordigd.

Cora Visser

Verzorgende 3IG, woonzorglocatie Wilgenhoven

Na 30 jaar werken in de thuiszorg vond Cora Visser het tijd voor wat anders. Ze besloot zelf initiatief te nemen en belde 2 verzorgingshuizen waar ze vroeg of ze eens een dienst mocht meedraaien. Zo gezegd, zo gedaan. Wilgenhoven van WelThuis was 1 van die 2 huizen. “Daar meedraaien voelde direct alsof ik in een warm bad terechtkwam. Ik voelde me er meteen thuis.” Cora bleef en werkt hier sinds 2019 als verzorgende 3IG.

Er zijn grote verschillen met de thuiszorg. Natuurlijk dat je hier veel met collega’s samenwerkt, waar ik eerst eigenlijk altijd alleen werkte. Ook de combinatie van zorg en het huiselijke, met écht tijd voor de bewoners is heel anders. En daarnaast is het fijn dat je veel eigen keuzes kan maken. Zorg is uiteraard prioriteit 1 en daarnaast blijft er ruim voldoende tijd om op het gebied van welzijn dingen te doen.

Een tweede thuis voor medewerkers

We hebben 32 bewoners, verdeeld over 4 woningen. Dat is dus 8 bewoners per huiskamer. Door die kleinschaligheid voelt het echt als een tweede thuis. Ook voor ons als team. Je staat als verzorgende alleen op een huiskamer, met een assistent zorgprofessional en een welzijnsassistent. Maar buiten de huiskamer is er veel onderling contact met alle andere collega’s.

“Bij ons kent verpleeghuiszorg vergeleken met de thuiszorg weinig verpleegtechnische handelingen, hier is het vooral zorgen.”

Globaal besteed je elke dag ruim de helft van je tijd aan zorg en de resterende tijd aan overige taken. Dat laatste varieert van samen fotoboeken bekijken tot helpen met kleding voor de dag uitkiezen. En een andere keer ruim je hun appartement wat op of zet je een nieuw plantje neer.

Alles werkt (bijna) net als in een gewoon gezin

Naast onze eigen taken hebben we ook teamtaken. Daarbij heeft elke collega een verantwoordelijkheid voor een onderdeel dat het hele team aangaat. Ik hou me bijvoorbeeld samen met een collega bezig met welzijn. Andere taken zijn bijvoorbeeld medicatie, wet zorg en dwang en ICT. Op die manier zorgen we gezamenlijk dat alles blijft doordraaien. Eigenlijk net als in een gewoon gezin. We functioneren zo zelfstandig doordat je precies weet wie welk onderdeel beheert. Daardoor hoef je geen manager in te schakelen voor het aanpakken van lopende zaken. En hebben we wel wat moeilijkere vragen, bijvoorbeeld richting gezondheid of beleid, dan kunnen we altijd met een verpleegkundige of de manager schakelen.

“Buiten de bewoners om vind ik de verschillen in leeftijden van de collega’s het allerleukste. Dat maakt het verpleeghuis een soort minidorp, want elke generatie is vertegenwoordigd.”

Waardering voel je echt bij WelThuis

Ik heb echt het idee dat WelThuis 100% achter het personeel staat. Je bent geen personeelsnummer. Er worden activiteiten georganiseerd en er zijn kleine attenties op zijn tijd. Belangrijke blijken van waardering. En minstens zo belangrijk: ze houden rekening met je privéleven. Bijvoorbeeld als je ruimte nodig hebt voor zorgverlof dan wordt in goed overleg gekeken naar de mogelijkheden. Daarnaast wordt om de groep en de medewerkers te ontlasten voor een aantal uren per dag 1-op-1-zorg geboden door een zorgprofessional. En krijgen we volop ruimte en stimulans om onze kennis te blijven vergroten met bijscholings- en opleidingsmogelijkheden. Het was al met al dus een goede keuze van mij om de thuiszorg achter me te laten. Daarvan heb ik geen moment spijt gehad.

Bekijk alle vacatures

Heb je jouw droomvacature niet gevonden?

Maak dan een JobAlert aan en wij mailen je zodra die perfecte vacature open komt te staan.
Je kunt ons ook een open sollicitatie sturen, dan kijken we samen naar een functie die het beste bij jou past.

 Jobalert aanmaken