ADL assistent vacatures

Geen zorgachtergrond

Bekijk 1 vacatures

Wat doet een ADL assistent bij Welthuis?

Heb jij een groot (zorg)hart en voel jij ook dat het nu de tijd is om het roer om te gooien en het team van WelThuis te gaan helpen met de zorg voor onze kwetsbare ouderen? Krijg jij energie wanneer je kunt bijdragen aan het bezorgen van een fijne dag aan onze bewoners? Kijk dan eens bij de ADL assistent vacatures. Geen zorgachtergrond? Na een succesvol traject van 7 maanden krijg jij bij de WelThuis Academie de kans om een zorgopleiding te volgen richting helpende niveau 2 of verzorgende 3IG Daar hoort natuurlijk een bijbehorend dienstverband bij! 

ADL staat voor Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen. Een ADL assistent is dus een kundig persoon die ondersteuning biedt bij dagelijkse activiteiten van onze ouderen. Zo help je bewoners met opstaan, wassen en uiterlijke verzorging. Daarnaast organiseer je gezellige activiteiten, van luisteren naar mooie muziek tot aan herinneringen ophalen bij het bekijken van fotoboeken. Met jouw oprechte belangstelling maak je elke dag waardevol.

Welke opleiding heb je nodig voor ADL assistent?

Om als ADL-assistent bij WelThuis te werken, heb je geen specifieke opleiding nodig. Wij leren  je de basiskennis van ADL, zodat je goed voorbereid aan de slag kunt. Na een succesvol traject krijg jij bij de WelThuis Academie de kans om een zorgopleiding te volgen richting helpende niveau 2 of verzorgende 3IG.

Heb je wel een specifieke zorgopleiding, dan nodigen wij jou van harte uit om de andere vacatures eens door te lezen.

Wat verdien je als ADL assistent?

Bij WelThuis begrijpen we dat salaris een belangrijke factor is bij het kiezen van een baan. Voor een ADL-assistent ligt het salaris tussen de € 13,30 en € 16,24 bruto per uur (CAO VVT, FWG 15).

Wat zijn belangrijke vaardigheden als ADL assistent?

Als ADL-assistent bij WelThuis is het essentieel om over bepaalde vaardigheden en kwaliteiten te beschikken of deze te ontwikkelen tijdens de opleiding. Je kunt je de volgende vaardigheden vast wel inbeelden:

Inlevingsvermogen: Wij streven naar het bieden van persoonlijke zorg. Het is daarom belangrijk om je goed te kunnen verplaatsen in de positie van onze kwetsbare ouderen.

Sociaal communicatieve vaardigheden: Je werkt dagelijks met mensen, wat betekent dat je te maken krijgt met verschillende emoties en situaties. Goede communicatie en empathie zijn hierbij essentieel.

Geduld: Sommige zorgtaken kunnen langer duren dan verwacht, vooral als de bewoner moeite heeft met bepaalde activiteiten. Een uitstraling van geduld en natuurlijke rust kan hierbij helpen. 

Aanpakken: Er kunnen momenten zijn waarop je moet helpen bij het tillen of verplaatsen van spullen van de mensen waarvoor wij zorgen. Natuurlijk is dit in overleg met je team.

Aandacht voor detail: Het is belangrijk om de specifieke behoeften en wensen van elke bewoner te kennen en te respecteren. 

Probleemoplossend vermogen: Als er zich een probleem voordoet, zul je soms snel en efficiënt moeten handelen, samen met je team. 

Uiteraard weten wij bij Welthuis dat niemand perfect is en dat je jezelf op meerdere vlakken kunt ontwikkelen. Wij kijken daarom het liefst naar wat er wel kan en gaan niet uit van wat iemand niet kan.

Onze kernwaarden

Persoonsgericht Wij geloven in de kracht van persoonsgerichte zorg. Dat maken we mogelijk met oprechte interesse in en respect voor ieders voorkeuren en verschillen. Het levensverhaal van de bewoner vormt de basis voor de dagelijkse zorg en de activiteiten, van benadering tot voeding en dagindeling. Wat onze bewoners en hun naasten belangrijk vinden, is ons startpunt.

Betrokken Als betrokken professionals leren we graag de mens achter de bewoner kennen. Want alleen zo komen we erachter wat nodig. We maken duidelijk wat we, binnen onze mogelijkheden, kunnen betekenen. We denken actief mee over het beleid voor zorg en welzijn. Met hart en ziel zetten we ons in om al onze bewoners een warm thuis te bieden.

Deskundig Als deskundige professionals blijven we onszelf ontwikkelen en leren we met en van elkaar. Dat doen we in multidisciplinaire teams, met specialisten van binnen en buiten de organisatie. Daarbij staan we open voor innovatie en veranderingen die de zorgverlening verbeteren. We durven te beslissen, na onderzoek en overleg. We zijn het vertrouwen van onze bewoners en hun naasten waard.

Samen Door uitdagingen als meer vraag naar algemene én specialistische zorg en de voortdurende zoektocht naar zorgprofessionals, is goede samenwerking cruciaal. Daarom zetten we ons in voor een slimme manier van werken en vergroten we de betrokkenheid van het netwerk, van de samenwerkingspartners tot het netwerk van de bewoner. Want samen kan het wél!

Word ADL assistent bij Welthuis en maak echt een verschil!

Bij WelThuis streven we ernaar om de beste zorg te bieden aan onze bewoners. Als je geïnteresseerd bent in een rol als ADL assistent en denkt dat je over de juiste kwaliteiten en vaardigheden beschikt, of bereid bent deze te leren, dan nodigen we je uit om deze vacaturepagina verder te lezen en te solliciteren. Wij zijn blij om het gesprek met jou aan te gaan en te horen over jouw plannen voor de toekomst.

Lees meer

Gastvrije woon- en werkomgeving

Meer info

Respectvol naar elkaar en de bewoners

Meer info

Jij als zorgprofessional doet ertoe

Meer info

Heb je jouw droomvacature niet gevonden?

Maak dan een JobAlert aan en wij mailen je zodra die perfecte vacature open komt te staan.
Je kunt ons ook een open sollicitatie sturen, dan kijken we samen naar een functie die het beste bij jou past.

 Jobalert aanmaken