Helpende zorg en welzijn vacatures

Zorgachtergrond

Bekijk 0 vacatures

Wat doet een helpende zorg en welzijn?

Jij haalt écht voldoening en energie uit het verzorgen van je oudere medemens. Als helpende zorg en welzijn bij WelThuis staan onze bewoners bij jou centraal. Je weet precies hoe het met hen gaat en biedt zorg op maat. Elke dag heb je de kans om belangrijk te zijn. Op de meest kwetsbare momenten van het leven. Mooier dan dat wordt het niet.  

Het leven maken we samen mooier.

Een helpende zorg en welzijn is een onmisbare schakel in de ouderenzorg. Deze professional biedt ondersteuning bij dagelijkse activiteiten en zorgt ervoor dat ouderen zich thuis voelen, zelfs als ze niet meer thuis zijn. Of het nu gaat om het bieden van een luisterend oor, het helpen bij persoonlijke verzorging of het organiseren van kleine activiteiten, de helpende zorg en welzijn staat altijd klaar voor onze bewoners.

Wat verdien je als helpende zorg en welzijn?

Bij WelThuis waarderen we de inzet en toewijding van onze helpende zorg en welzijn professionals. Afhankelijk van ervaring en kwalificaties ligt het salaris voor een Helpende Zorg en Welzijn tussen de € 2260,- en € 2850,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast bieden we aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder onregelmatigheidstoeslag en reiskostenvergoeding.

Welke opleiding heb je nodig voor helpende zorg en welzijn?

Om als helpende zorg en welzijn aan de slag te kunnen, is een specifieke opleiding vereist. De opleiding Helpende zorg en welzijn niveau 2 is hierbij essentieel. De opleiding helpende zorg en welzijn niveau 2 is een basisopleiding die je voorbereidt op een carrière in de zorg. Na het afronden van deze opleiding ben je bevoegd en bekwaam om aan de slag te gaan in diverse zorginstellingen, waaronder ouderenzorgorganisaties zoals WelThuis.

Wat moet je goed kunnen als helpende zorg en welzijn?

Als helpende zorg en welzijn is het belangrijk om over verschillende  vaardigheden te beschikken. Je moet niet alleen kennis hebben van de zorg, maar ook empathisch, geduldig en communicatief sterk zijn. Daarnaast is het belangrijk om goed te kunnen samenwerken met collega's en de wensen en behoeften van de bewoners centraal te stellen.

Wat zijn belangrijke vaardigheden van een helpende zorg en welzijn?

Empathie: Het vermogen om je in te leven in de gevoelens en behoeften van ouderen.

Communicatie: Duidelijk en respectvol kunnen communiceren met bewoners, familieleden en collega's.

Organisatie: Het kunnen plannen en organiseren van dagelijkse activiteiten en taken.

Samenwerken: Goed kunnen samenwerken in een team en met andere zorgprofessionals is erg belangrijk om ons zorgniveau te bereiken.

Flexibiliteit: Aanpassen aan veranderende situaties en behoeften van bewoners.

Uiteraard weten wij bij WelThuis dat niemand perfect is en dat je jezelf op meerdere vlakken kunt ontwikkelen. Wij kijken daarom het liefst naar wat er wel kan en gaan niet uit van wat iemand niet kan.

Onze kernwaarden

Persoonsgericht Wij geloven in de kracht van persoonsgerichte zorg. Dat maken we mogelijk met oprechte interesse in en respect voor ieders voorkeuren en verschillen. Het levensverhaal van de bewoner vormt de basis voor de dagelijkse zorg en de activiteiten, van benadering tot voeding en dagindeling. Wat onze bewoners en hun naasten belangrijk vinden, is ons startpunt.

Betrokken Als betrokken professionals leren we graag de mens achter de bewoner kennen. Want alleen zo komen we erachter wat nodig. We maken duidelijk wat we, binnen onze mogelijkheden, kunnen betekenen. We denken actief mee over het beleid voor zorg en welzijn. Met hart en ziel zetten we ons in om al onze bewoners een warm thuis te bieden.

Deskundig Als deskundige professionals blijven we onszelf ontwikkelen en leren we met en van elkaar. Dat doen we in multidisciplinaire teams, met specialisten van binnen en buiten de organisatie. Daarbij staan we open voor innovatie en veranderingen die de zorgverlening verbeteren. We durven te beslissen, na onderzoek en overleg. We zijn het vertrouwen van onze bewoners en hun naasten waard.

Samen Door uitdagingen als meer vraag naar algemene én specialistische zorg en de voortdurende zoektocht naar zorgprofessionals, is goede samenwerking cruciaal. Daarom zetten we ons in voor een slimme manier van werken en vergroten we de betrokkenheid van het netwerk, van de samenwerkingspartners tot het netwerk van de bewoner. Want samen kan het wél!

Word helpende zorg en welzijn en maak echt een verschil!

Bij WelThuis zijn we altijd op zoek naar gepassioneerde en toegewijde helpende zorg en welzijn professionals. Als je geïnteresseerd bent in het maken van een verschil in het leven van ouderen en deel wilt uitmaken van ons team, nodigen we je van harte uit om de vacaturepagina’s te bezoeken.

Lees meer

Gastvrije woon- en werkomgeving

Meer info

Respectvol naar elkaar en de bewoners

Meer info

Jij als zorgprofessional doet ertoe

Meer info

Heb je jouw droomvacature niet gevonden?

Maak dan een JobAlert aan en wij mailen je zodra die perfecte vacature open komt te staan.
Je kunt ons ook een open sollicitatie sturen, dan kijken we samen naar een functie die het beste bij jou past.

 Jobalert aanmaken